Praha.cz

 
Sport
Turnaj mistrů v nejstarším sportu - cvrnkání kuliček
Neděle, 19. říjen 2014 07:42
turnaj_mistru_v_nejstarsim_sportu_cvrnkani_kulicek.jpg

Všichni známe hliněné či skleněné kuličky, které jsme v dětství cvrnkali do jakékoliv prohlubně, kterou jsme objevili. Možná si myslíte, že kuličkám už odzvonilo, ale není tomu tak. V roce 1999 vznikl Český kuličkový svaz, který pořádáním turnajů povýšil hru na sportovní úroveň. Jeden z nich se koná v sobotu 25. října a zúčastní se jej 12 nejlepších hráčů z průběžného národního žebříčku.

Celý článek...
 
Nábor do sportovních klubů opět zahájen
Čtvrtek, 04. září 2014 07:50
Nábor do sportovních klubů opět zahájen

Září je již potřetí Měsícem náboru do sportovních klubů. Jedná se o komunikační kampaň, jejímž cílem je seznámit pražské děti a jejich rodiče s možnostmi sportování v průběhu školního roku. Po celý měsíc si děti mohou nezávazně a zdarma vyzkoušet jakýkoliv sport a rozhodnout se, zda se jim líbí a zda budou v návštěvě sportovního oddílu pokračovat i v dalších měsících. Důležitou součástí kampaně je festival Sporťáček, který se koná 6. září 2014.

Celý článek...
 
Dostihy a program pro děti ve Velké Chuchli zakončí prázdniny
Neděle, 31. srpen 2014 07:49
Dostihy a program pro děti ve Velké Chuchli zakončí prázdniny

Dva měsíce utekly jako voda a zas je tu začátek školního roku. I léto, jak se zdá, se pomalu loučí a současné počasí už připomíná, že se blíží podzim. Poslední den prázdnin je právě dnes, a pokud jej chcete s vašimi dětmi prožít zajímavě, můžete vyrazit třeba do Conseq Parku Velká Chuchle. Od 14 hodin tak pro návštěvníky chystají zajímavý program. Kromě dostihů a sázek s nimi spojených nebude chybět ani bohatý program pro děti.

Celý článek...
 
Turnaj SENIOR-KA 2014 – je nejvyšší čas přihlásit se!
Úterý, 26. srpen 2014 05:00
Turnaj SENIOR-KA 2014 – je nejvyšší čas přihlásit se!

16. ročník šachového turnaje SENIOR-KA 2014 se odehraje již za měsíc, 27. září 2014, a proto je nejvyšší čas přihlásit se. Turnaj se koná každoročně u příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Záštitu nad akcí převzal 1. zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit. Místem konání šachových partií bude zasedací síň Úřadu městské části Prahy 5, Štefánkova 13. Hrát se bude od 9.00 hodin Švýcarským systémem, 7 kol, 2x20 minut.

Celý článek...
 
Mistrovství světa v yoyování poprvé v Praze
Neděle, 03. srpen 2014 06:30
Ilustrační foto

V pražském divadle Archa se od 7. do 9. srpna uskuteční Mistrovství světa v yoyování. Je to naprosto výjimečná událost, kterou by si příznivci malého kulatého yoya rozhodně neměli nechat ujít. Doposud se Mistrovství světa v yoyvání konalo vždy pouze na Floridě, letos tedy poprvé opustí hranice USA a vydá se do Evropy. Českou yoyo asociaci (CYA), která akci pořádá, stál tento přesun velké úsilí!

Celý článek...
 
Cyklisté se vydají na společný závod – zdraví i handicapovaní
Pondělí, 28. červenec 2014 20:19
Cyklisté se vydají na společný závod – zdraví i handicapovaní

Ve středu odpoledne vyrazí z Prahy dvě stovky účastníků extrémního cyklistického závodu napříč Českou a Slovenskou republikou. Plánovaná trasa měří 2 222 km a její zdolání mají závodníci 4 dny. Cílem je pomoci postiženým lidem zpět do života, proto pojedou zdraví a handicapovaní závodníci společně. Autorem projektu je Heřman Volf.

Celý článek...
 


Strana 3 z 5